Lahti. Partio tapasi perjantaiaamuna 29-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta huumausaineiden vaikutuksen alaisena Pohjoisella Liipolankadulla. Huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Hänellä on neljä aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.

Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.

Orimattila. Parikymppisen ajokiellossa olevan miehen epäillään syyllistyneen henkilöauton kuljettamiseen huumausaineiden vaikutuksen alaisena torstai-iltana Heinämaantiellä. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen kannabikselle. Hän on syyllistynyt vuoden sisällä yhden kerran kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Hänen kuljettamasta autosta poistettiin rekisterikilvet, koska auto oli määräaikaiskatsastamaton ja ajoneuvoveroa oli maksamatta.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Orimattila. Partio pysäytti 32-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöauton tarkastusta varten torstaina iltapäivällä Erkontiellä. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hän ei suostunut huumepikatestiin, mutta kertoi aikaisemmin käyttäneensä huumausaineita. Lisäksi hän on ajokiellossa. Mies käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi.

Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi kääntöveitsi. Hän kertoi kantavansa sitä itsepuolustukseksi aina mukanaan.

Miehen kuljettama auto oli poistettu liikenteestä, se oli määräaikaiskatsastamaton ja siitä oli ajoneuvoveroa maksamatta. Autosta poistetiin rekisterikilvet.

Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

Aiheeseen liittyen