Rovaniemi. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän teollisuusalueella sijaitsevaan kauppaliikkeeseen, jossa oli ilmoituksen mukaan myymälävarkaita. Epäillyt olivat poistuneet paikalta henkilöautolla ennen poliisin saapumista. Epäiltyjen auto tuli poliisipartiota vastaan. Poliisin kääntyessä auton perään ja kytkettyä pysäytysvalon, auto lähti pakenemaan nelostietä pitkin kohti etelää.

Takaa-ajo kesti noin 50 kilometriä ja se päättyi, kun pakeneva auto suistui ojaan epäonnistuneen ohitusyrityksen jälkeen. Pakeneva auto aiheutti pakomatkansa aikana useita vaaratilanteita, vauhdin ollessa kovimmillaan noin 160 km/h. Pakeneva auto törmäsi ajon aikana kahteen sivulliseen autoilijaan, ensimmäisen kerran hieman ennen Muurolaa, jolloin se osui ohitettavaan autoon. Kyseinen auto ei ole vielä tässä vaiheessa poliisin tiedossa. Toinen törmäys tapahtui Muurolan eteläpuolella, ja tämän auton omistaja on poliisin tiedossa.

Lisäksi Muurolan taajama-alueella ainakin yksi jalankulkija oli vaarassa jäädä pakenevan auton alle. Ulosajon jälkeen auton alle 30-vuotias mieskuljettaja puhalsi nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Hänellä ei myöskään ole voimassaolevaa ajo-oikeutta. Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa, jotka kaikki otettiin kiinni asian tiimoilta. Myöhemmin selvisi, että epäiltyjen auto oli luvattomasti heidän käytössään, ja autosta löytyi huumausaineeksi epäiltyä ainetta.

Poliisi pyytää törmäyksen kohteeksi joutuneen henkilöauton omistajaa sekä Muurolan taajamassa vaaratilanteeseen joutunutta jalankulkijaa ottamaan yhteyttä Rovaniemen poliisin virka-aikana puh. 0295 466 250 tai sähköpostitse osoitteeseen: rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi

Aiheeseen liittyen