Itä-Suomen poliisilaitos.Lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä muodostui Itä-Suomen poliisilaitoksen tämän vuoden toistaiseksi vilkkain työvuoro. Klo 19-07 välisenä aikana poliisilla oli Itä-Suomessa 285 tehtävää, joista valtaosa painottui erilaisiin päihteisiin ja häiriökäyttäytymiseen liittyviin hälytys- ja valvontatehtäviin. Tyypillisimpinä tapahtumapaikkoina olivat ns. normaalista poikkeusoloviikonlopusta poiketen ja kokoontumissuosituksista huolimatta erilaiset yleiset paikat, esimerkiksi puistot ja uimarannat, jonne kokoontui poliisin kannalta varsin rauhallisen kevätkauden päätteeksi yllättävänkin paljon nuoria aikuisia ja alaikäisiä.

Kokoontumisten tuloksena tai ohessa tarjolla oli muun muassa runsaasti päihtyneitä ja sammuneita sekä lukuisia, useamman henkilön tappelunnujakoita. Näiden seurauksena esim. Kuopiossa poliisi joutui tyhjentämään Väinölänniemen uimaranta-alueen sunnuntaina aamuyöstä. Joensuussa nuorta juhlaväkeä kerääntyi eniten Ilosaaren ja Linnunlahden alueille ja Mikkelissä Kirkkopuistoon. Vakavin kokoontumisiin liittyvä rikos oli myöhään lauantai-iltana Kuopion Väinölänniemellä tapahtunut teräaseella tehty tapon yritys, josta on tiedotettu erikseen.

Poliisin lisäksi nuorten ja lasten valvontaan sekä tapahtumien jälkiselvittelyyn osallistui kuntien sosiaali- ja nuorisotoimen sekä erilaisten vapaaehtoisjärjestöjen edustajia. Ennakko- ja yön aikaisessa tiedottamisessa poliisi vetosi myös alaikäisten vanhempiin ja huoltajiin pitämään yhteyttä huollettaviinsa ja tarvittaessa noutamaan heidät kotiin, mutta kovin suurta huoltajaliikehdintää ei ainakaan poliisi havainnut. Vähimmäistoiveena huoltajille jatkoa ajatellen, jos lapsenne ovat ns. liikenteessä: olkaa tavoitettavissa puhelimella myös yöaikaan ja vastatkaa myös tuntemattomiin numeroihin, muistuttaa poliisi.

Kokonaisuutena päättynyt viikonloppu ja viikko ovat olleet poliisille kevään vilkkaimmat Itä-Suomessa. Tehtäviä on kertynyt sunnuntaiaamuun mennessä viikolta yli 2000, joka on poikkeusoloista huolimatta selvästi enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Nuorisovalvonnan lisäksi poliisia ovat työllistäneet myös liikenteeseen liittyvät tehtävät. Esimerkkinä kuluneen viikon 55 rattijuopumusta ja 17 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Aiheeseen liittyen