Joensuun poliisi on syksyn aikana tutkinut Joensuun Rantakylässä 3.9.2020 päivällä asuttuun kerrostaloasuntoon kohdistunutta törkeää varkautta.

Poliisi sai 3.9.2020 ilmoituksen, jonka mukaan asuntoon murtauduttiin parvekkeen rikkinäisen ikkunan kautta. Sisältä asunnosta anastettiin erilaista omaisuutta. Teko oli tapahtunut päiväsaikaan.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille hyvien silminnäkijähavaintojen avulla. Poliisi pysäytti 3.9.2020 iltapäivällä Liperissä henkilöauton, jossa oli Rantakylästä asunnosta anastettua omaisuutta. Autossa olleet kaksi miestä ja nainen otettiin kiinni.  Naisen asuntoon suoritetussa kotietsinnässä takavarikoitiin lisää kyseisestä asunnosta anastettua omaisuutta, joka on palautettu asianomistajalle.

Rikoksesta epäillyt kaksi miestä ja nainen ovat noin 20-vuotiaita joensuulaisia, jotka ovat olleet pidätettynä esitutkinnan aikana. Tapauksen esitutkinnassa ilmeni myös moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, jossa kolmen hengen seurueen epäillään anastaneen teossa käyttämänsä henkilöauton Joensuun Noljakan kaupunginosasta 3.9.2020 yöllä. Auto saatiin 3.9.2020 poliisin haltuun ja palautettiin oikealle omistajalle.

Tapausten esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon, tiedottaa poliisi.

Aiheeseen liittyen