Karkkila. Poliisi sai eilen iltapäivällä hieman ennen puolta viittä ilmoituksen liikenneonnettomuudesta tiellä 2 Karkkilasta hieman Forssan suuntaan. Tarkempi paikka oli Saarentien risteyksessä, tiedotteessa kerrotaan.

Onnettomuudessa oli osallisina kaksi henkilöautoa. Toisen henkilöauton kuljettaja ja matkustaja menehtyivät, ja toisen henkilöauton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. Ajoneuvoissa ei ollut muita henkilöitä kyydissä.

Tilanne sai alkunsa, kun Forssan suunnasta kohti Karkkilaa ajaneen henkilöauton kuljettaja oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä menettänyt ajoneuvonsa hallinnan. Auto oli ajautunut hallinnan menetyksen seurauksena vastaantulevan liikenteen kaistalle törmäten kylki edellä vastakkaisesta suunnasta tulleen henkilöauton keulaan. Menehtyneet olivat vastaantulijoiden kaistalle ajautuneessa autossa.

Tapahtuma-aikaan tien pinta oli jäinen ja osittain luminen. Kyseessä oli suora tieosuus, missä nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa.

Tutkinnanjohtaja komisario Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että alustavasti tutkittavat rikosnimikkeet ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kuolemantuottamus ja vammantuottamus.

− Tutkintanimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Tämän lisäksi asiassa tehdään kuolemansyyn tutkinnat. Myös tutkijalautakunta selvittää osaltaan tapahtunutta, Kontola sanoo.

Aiheeseen liittyen