Oulun Ylikiimingissä Ouluntien ja Muhostien risteyksen kohdalla tapahtui perjantaina kello 15 aikaan liikenneonnettomuus, jossa pyöräilemässä ollut 11-vuotias lapsi törmäsi bussin kanssa.

Bussi oli kuljettanut koululaisia Oulun suuntaan, kun kevyen liienteen väylää ajanut lapsi oli lähtenyt ylittämään Ouluntietä. Jarrutuksesta huolimatta bussi oli osunut pyöräilevään lapseen. Hän oli kaatunut törmäyksen voimasta tien reunaan, mutta ei ollut onnekseen jäänyt bussin alle.

Törmäyksen jälkeen lapsi oli ollut tajuissaan. Alustavan tiedon mukaan hänellä oli lähinnä ruhjevammoja. Hän oli käyttänyt suojakypärää, joka oli suojannut häntä pahemmilta päävammoilta. Sairaankuljetus vei hänet OYS:aan lääkärin tarkastettavaksi.

Tapahtuma-aikaan oli hämärää, mutta paikalla olleet katuvalot eivät olleet vielä syttyneet. Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeellä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

 

Oulu. 7-vuotias lapsi jäi auton töytäisemäksi Oulussa Kaitoväylällä perjantaina kello 16.10 aikaan.

Autoilija oli ajanut alhaista nopeutta tietä, kun hänen kulkusuunnastaan katsottuna vasemmalta oli juossut lapsi tielle. Auton kuljettaja oli yrittänyt väistää ja jarruttaa, mutta ei ollut kuitenkaan onnistunut siinä kokonaan.

Lapsi oli osunut auton etuoveen ja kaatunut selälleen tielle. Hän oli kuitenkin noussut itse välittömästi ylös. Paikalle hälytettiin sairaankuljetus, joka kuljetti lapsen lääkärin tutkittavaksi. Alustavan tiedon mukaan hän oli loukannut kasvojaan.

Väistöyrityksen seurauksena auto oli osunut tien varressa olevaan lumivalliin. Auton oikea etukulma vaurioitui. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Aiheeseen liittyen