Joensuussa Marjalan alueella on havaittu karhu. Hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan karhu on havaittu Matalalahden ympäristössä niin sanotussa Marjalan saaressa, kuntoradan lähistöllä. Ilmoituksen mukaan karhu liikkuu pentujen kanssa., tiedottaa poliisi.

Poliisi suosittelee, että alueen asukkaat pysyvät toistaiseksi sisällä ja odottavat lisätietoja havainnosta. Vältä liikkumista Marjalan alueella ja lähialueilla. Älä lähesty tai häiritse karhua, jos havaitset sen. Ilmoita havainnoistasi hätäkeskukseen.Poliisin partiot ovat paikalla ja suurriistavirka-apu on hälytetty paikalle. Poliisi tiedottaa tilanteen etenemisestä.

Päivitys uutiseen 20.5. kello 16.00.

Poliisi on vahvistanut, että havainto karhusta Joensuun Marjalassa oli virheellinen. Tilanne on nyt ohi ja alueella on turvallista liikkua.

Poliisi sai noin kello 14 aikaan tiedon karhuhavainnosta Joensuun Marjalassa. Poliisi ja suurriistavirka-apu haravoivat alueen, eikä karhusta ole uusia havaintoja. On todennäköistä, että havainto oli alueella liikkuneesta maastopukuisesta henkilöstä. Tilanne on nyt ohi ja alueella on turvallista liikkua.

Aiheeseen liittyen