Häme. Kulunut vuorokausi oli tehtävämäärällisesti normaali viikonlopuksi. Tehtäviä oli hieman yli 300 ja olivat sisällöltään poliisin perustehtäviä. Hämeen poliisilaitoksen alueella jäi kiinni yhdeksän rattijuoppoa, joista neljä oli törkeitä ja neljä kuljettajaa ajoi huumausaineiden vaikutuksen alaisina, kertoo tiedote.

Hämeenlinna. Poliisipartio tapasi ajokiellossa olevan nelikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa lauantaina iltapäivällä Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,55 mg/l tuloksen ja tämän lisäksi myös huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Hämeenlinna. Poliisipartio suoritti valvontaa lauantai-iltana Hämeenlinnan keskustassa. Se tapasi valvonnan yhteydessä 80-luvun loppupuolella syntyneen miehen. Partion puhuttaessa miestä hän antoi partiolle pussukan, jossa oli huumausaineita. Mies otettiin kiinni ja hänet kuljetettiin poliisilaitokselle, missä hänelle tehtiin henkilötarkastus. Tarkastuksen yhteydessä hänen hallusta löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran.Hämeenlinna. Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten lauantai-iltana Tampereentiellä. Autoa kuljetti mieshenkilö, joka puhalsi seulonta-alkometriin alle rattijuopumuksen jääneen tuloksen. Hänelle tehty huumepikatesti oli puolestaan positiivinen. Kuljettajalla ei ollut mitään henkilöpapereita mukana ja hän kertoi poliisipartiolle toisen henkilön tiedot. Partio sai kuitenkin selville miehen oikean henkilöllisyyden. Hän oli ajokiellossa oleva nelikymppinen mies.
Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja väärän henkilötiedon antamiseen.

Hämeenlinna. Kuusikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sunnuntain vastaisena yönä kello yhden aikoihin Hauhon kirkonkylällä. Poliisipartio havaitsi henkilöauton hinaavan toista henkilöautoa ojasta ylös, kun hinausköysi katkesi ja hinattava auto valui takaisin ojaan. Hinattavan auton kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,80 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeessa verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Myös hinausta suorittavan henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Autoa kuljettanut keski-ikäinen nainen puhalsi seulonta-alkometriin 0,64 mg/l tuloksen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Janakkala. Nuori poika ajoi poliisipartiota karkuun kilvettömällä ja valottomalla mopolla Tervakoskella. Poika ajoi mopolla partiota vastaan ja partio päätti tarkastaa kuljettajan kunnon. Mopon kuljettaja ei noudattanut hänelle annettua pysähtymismerkkiä, vaan jatkoi ajoaan. Mopoilija teki jossain vaiheessa U-käännöksen ja jatkoi ajoaan metsätielle. Poika kaatui mopoineen metsätien alamäessä. Hän ei loukkaantunut kaatuessaan.
Pojalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta mopon kuljettamiseen, joten hänen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeutta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Riihimäki. Poliisipartio suoritti liikennevalvonta lauantaina puolenpäivän aikoihin Riihimäen Karassa, kun partio kiinnitti huomiota henkilöautoon, joka kääntyi tienpistolle havaittuaan poliisipartion. Partio pysäytti auton ja sitä kuljettanut nelikymppinen nainen puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hän ei suostunut huumepikatestiin, joten kuljettaja käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi.
Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, joihin kuljettajan epäillään syyllistyneen.

Riihimäki. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantaina iltapäivällä matkakeskuksen edustalle. Ilmoituksen mukaan järjestyksenvalvojat olivat ottaneet kiinni miehen, joka oli potkinut pysäköityä henkilöautoa. Partiolle selvisi, että järjestyksenvalvojat olivat havainneet nelikymppisen miehen potkaiseen pysäköidyn henkilöauton kylkeen aiheuttaen siihen lommon. Järjestyksenvalvojat olivat lähteneet miehen perään ja ottamaan häntä kiinni. Kiinniottotilanteessa mies oli heittänyt oluttölkillä järjestyksenvalvojia kohti, kuitenkaan osumatta heihin.
Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausainetta.
Mies otettiin kiinni epäiltynä vahingontekoon, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Forssa. Poliisipartio tapasi kaksi ajo-oikeudetonta henkilöä lauantaina kuljettamassa autojaan.
Viisikymppinen mies kuljetti henkilöautoa ilman ajo-oikeutta Teollisuuskadulla ja tämä oli hänen 12. kerta vuoden sisällä.
Kolmekymppinen nainen kuljetti henkilöautoa seitsemännen kerran ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta iltapäivällä Forssan keskustassa.

Lahti. Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen puolenyön aikoihin Lahden Villähteellä. Partio pysäytti miehen kuljettaman henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin alle rattijuopumuksen rajan, mutta huumepikatesti oli positiivinen.  Miehellä on yhdeksän aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.
Auton kyydissä olleelta kolmekymppiseltä mieheltä löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä vähäinen määrä huumausaineita. Hänen epäillään syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen.

Orimattila. Hätäkeskukseen tuli lauantaina iltapäivällä ilmoitus mahdollisesta rattijuoposta Orimattilan keskustassa. Poliisipartio tavoitti kyseisen auton, jota kuljetti seitsemänkymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 1,04 promillea. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä rattijuopumuksesta.

Hollola. Parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen lauantai-iltana Hollolan Soramäessä. Partio mittasi tutkalla hänen kuljettamansa auton nopeudeksi 120 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 60 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Aiheeseen liittyen