Kitee. Poliisi on tutkinut Kiteen Puhoksen alueella tapahtuneen rikosten sarjan. Esitutkinnassa on ollut mukana viisi rikosta. Rikokset on nyt selvitetty ja asia on lähtenyt syyttäjälle syyteharkintaan, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisille tuli ilmoitus 10.8.2020 Kiteellä anastetusta autosta. Myöhemmin auto löytyi ja se palautui takaisin asianomistajalle. Poliisi on tutkinut asiaa moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Väkivallanteko

Poliisille ilmoitettiin 2.10.2020 Kiteellä, yksityisasunnosta tapahtuneesta väkivallanteosta. Paikalla selvisi, että asianomistajalla oli teräaseella tehty vamma kädessään. Asunnossa oli paikalla useita henkilöitä. Väkivallantekoa poliisi on tutkinut törkeänä pahoinpitelynä.

Pahoinpitely

Edelleen poliisi sai 5.10.2020 tiedon, jonka mukaan edellisenä päivänä Kiteen Puhoksessa mies oli uhannut asukkaiden kotirauhaa ja uhannut erästä asukasta väkivallalla. Tapausta on tutkittu kotirauhan rikkomisena ja laittomana uhkauksena. Jatkoa seurasi 6.10.2020, kun poliisille tuli jälleen ilmoitus pahoinpitelystä Kiteeltä Puhoksesta yksityisasunnosta.

Poliisipartio otti asunnosta kiinni yli 40-vuotiaan miehen, jota epäillään kaikista edellä kuvatuista rikoksista. Mies vangittiin lokakuun alussa Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa syylliseksi epäiltynä edellä kuvattuihin rikoksiin. Vangitsemisen erityisenä perusteena oli rikollisen toiminnan jatkamisvaara. Mies on sittemmin vapautunut tutkintavankeudesta. Rikoskierre ei ole tämän jälkeen enää jatkunut.

Ryöstö

Esitutkinnan aikana tuli poliisin tietoon 10.8.2020 tapahtunut epäilty ryöstörikos. Saman, yli 40 vuotiaan miehen epäillään anastaneen, väkivallan uhkaa käyttämällä, asianomistajalta omaisuutta. Tapausta on tutkittu ryöstönä.

Aiheeseen liittyen