Koski Tl. Poliisi on suorittanut esitutkintatoimenpiteitä Valtatie 10 tapahtuneessa kuolonkolarissa. Tapahtumien kuluksi varmistui, että menehtynyt henkilöauton kuljettaja oli ajautunut autollaan vastaantulevien kaistalle. Kyseinen ajoneuvon kulkusuunta oli Forssasta Turkuun päin, kertoo poliisin tiedote.

Ennen henkilöauton ja ajoneuvoyhdistelmän törmäystä Turun suunnasta kohti Forssaa kulkenut henkilöauton kuljettaja oli saanut väistettyä hänen ajokaistallaan vastaan tulleen henkilöauton. Vastaan tullut henkilöauto oli jatkanut kulkuaan vastaantulijoiden kaistalla. Seuraavaksi oli tullut vastaan ajoneuvoyhdistelmä.Yhdistelmän kuljettaja oli havainnut vastaantulevan henkilöauton ja aloittanut jarrutuksen sekä väistöliikkeen tekemisen. Väistöliikkeestä huolimatta ajoneuvot  törmäsivät yhdistelmän kaistalla. Henkilöauto ajautui tien viereen ja kääntyi katolleen. Henkilöauton kuljettaja menehtyi tapahtumapaikalla. Henkilöauto oli törmäyshetkellä palaamassa omalle kaistalleen.

Tapahtumapaikka oli loivasti kaartuva tie. Näkyvyys kyseisellä tapahtumapaikalla oli hyvä. Forssan suunnasta tulleiden henkilöautojen kuljettajia kohti paistoi aurinko. Tie oli erittäin liukas.

Tapahtumaa tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Esitutkinta jatkuu ja asiassa epäillään ainoastaan menehtynyttä autonkuljettajaa.

Aiheeseen liittyen