Helsinki. Elokapinan mielenosoitus aiheutti tilapäistä haittaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla tänään 7.5. noin kello 15–17. Kaiken kaikkiaan paikalla oli noin 40–50 mielenosoittajaa, joista noin 30 henkilöä vaikeutti väliaikaisesti matkustajien pääsyä turvatarkastukseen terminaali 2:ssa makaamalla lattialla porttien edustalla, kertoo poliisi.

Poliisi antoi mielenosoittajille poistumiskäskyn ja osoitti sopivamman paikan mielenosoitukselle terminaalin ulkopuolelta.Poistumiskäskyä noudattamatta jättäneet 28 henkilöä otettiin kiinni. Jokaisen kiinniotetun osalta kirjataan erilliset rikosilmoitukset, joissa nimikkeinä ovat niskoittelu poliisia vastaan ja julkisrauhan rikkominen.

Kiinniotetut kuljetettiin Helsingin ja Vantaan poliisivankiloihin. Heidät päästetään vapaaksi keskiyöllä.

Kiinniotetuista kaksi on tähän mennessä osoittautunut alaikäisiksi ja heidät on päästetty vapaaksi heti.

Lentoasemaa ei voi verrata mihin tahansa julkiseen paikkaan

Poliisi tyhjensi terminaalin mielenosoittajista noin kello 17 ja tilanne Helsinki-Vantaan lentoasemalla on nyt ohi.

Lentoasemaa koskevien turvallisuusvaatimusten vuoksi lentoasemaa ei voi verrata mihin tahansa yleiseen paikkaan. Mielenosoitukset eivät saa aiheuttaa vaaraa tai kohtuutonta häiriötä matkustajille, sivullisille, liikenteelle tai lentoaseman toiminnalle.

– Poliisi ei ollut saanut mielenosoituksesta ennakkoilmoitusta. Helsinki-Vantaan lentoaseman yleisillä alueilla saa osoittaa mieltään, mutta poliisi osoittaa mielenosoitukselle sopivamman paikan, jos mielenosoitus järjestetään lentoaseman sisätiloissa tai sisääntuloväylien läheisyydessä, sanoo komisario Jere Pääkkönen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi sai lentoasemalla virka-apua Rajavartiolaitokselta tilanteen hoitamisessa.

Aiheeseen liittyen