Ruotsi, Nyköping. Poliisi hälytettiin illalla Nyköpingin alueelle Brandkärrille kello 23.38 ammuskeluhälytyksen jälkeen, uutisoivat Aftonbladet ja SVT Nyheter.

Loukkaantunut mies löydettiin paikallisen koulun läheltä. Ammutun kerrottiin olevan kriittisessä tilassa ja hänet vietiin sairaalaan ambulanssilla. Aamuyöllä poliisi ilmoitti hänen kuolleen vammoihinsa.

– Ymmärtääkseni teko on tapahtunut ulkona, sanoo itäisen poliisin tiedottaja Monica Bergström lehdille.

Rikospaikka eristettiin, ja teknikot tutkivat sitä. Poliisi koirapartion kanssa teki myös etsintöjä alueella.

Poliisi etsii yhä yhtä tai useampaa epäiltyä tekijää. Aamuun mennessä ketään ei pidätetty, kertovat ruotsalaislehdet.

***

Eskilstuna. Mies ammuttiin illalla kuoliaaksi myös Eskilstunassa. Aftonbladetille toimitettujen tietojen mukaan joku avasi tulen autosta. Poliisi hälytettiin klo 19.50 Nyforsin alueelle Eskilstunassa sen jälkeen, kun useat ihmiset kuulivat kovaa tulitusta.

Ammuttu haavoittunut mies löydettiin tapahtumapaikalta. Poliisi arvioi miehen loukkaantuneen vakavasti. Sairaalasta ilmoitettiin myöhemmin hänen kuolleen.

– Paikalla oli paljon ihmisiä, ja useat todistivat tapahtumaa, kertoo itäisen alueen poliisin tiedottaja Åsa Willsund, lehdille.

Koska Sörmlandissa on tapahtunut kaksi tapausta, joita tutkitaan murhana, poliisi on aloittanut erityistutkinnan, jonka tarkoituksena on selvittää liittyvätkö teot jotenkin toisiinsa.

”Poliisi on päättänyt panostaa voimakkaasti tapauksiin parhaiden tutkintaolosuhteiden luomiseksi ja turvallisuuden lisäämiseksi ylimääräisen henkilöstön avulla kaupungeissa, joihin se on vaikuttanut”, poliisi kirjoittaa verkkosivustollaan.

***

Märsta.  Poliisi hälytettiin torstai-iltana kerrostaloon Märstassa Tukholman pohjoispuolella. Talosta  löydettiin 55-vuotias kuollut mies.

– Joku paikalla olleista ilmoitti teosta poliisille klo 22.34. Tapaus luokitellaan murhaksi, sanoo Tukholman poliisin päivystävä Jari Kalliorinne Aftonbladetille.

35-vuotias mies on pidätetty rikoksesta epäiltynä. Poliisi ei vastaa siihen, onko uhrilla ja tekijällä mitään yhteyttä aiemmin. Aamuyöllä ilmoitettiin, että toinenkin henkilö on pidätetty osallisena murhaan. Hän on nainen.

– Voin sanoa, että kyseessä on vanha konflikti kiinteistön asukkaiden välillä, joka johti näihin väkivaltaisuuksiin, sanoo pohjoisen kaupungin poliisin päivystävä esijohtaja Johan Wernsten yöllä Aftonbladetille.

Kuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen