Ruotsi. Nuori mies  löydettiin haavoittuneena 7.9.  kello 23 Vällingbyssä tapahtuneen ammuskelun jälkeen, kertoo Aftonbladet.

– Kello 23.08 saimme useita puheluita ihmisten kuulemista laukauksista, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Åsa Wallentin lehdelle.

Aftonbladetin saamien tietojen mukaan haavoittunut mies löydettiin autosta. Poliisi ilmoitti aluksi, että loukkaantuneita olisi kaksi. Myöhemmin tämä tieto peruttiin. Sen sijaan todettiin, että yhdellä henkilöllä, 20-vuotiaalla miehellä on todennäköisiä ampuma-haavoja. Mies oli tajuissaan, kun hänet vietiin sairaalaan.

Alueen asukkaat kertovat, että he kuulivat automaattiaseiden tulitusta. Heidän mukaansa ainakin 15 laukausta ammuttiin. Tiedossa on myös, että tapahtumapaikalta löytyi tyhjiä hylsyjä ja että laukauksia ammuttiin ainakin kahdesta eri aseesta.

Kaksi miestä on nähty lähtevän paikalta. Ammuskelun uskotaan liittyvän jengirikoksiin, lähteet kertovat Aftonbladetille.

– Meillä on myös tietoa siitä, että useampia ihmisiä on nähty lähtevän paikalta. Jäljitämme nyt heitä ja etsimme yhtä tai useampaa tekijää, sanoo Åsa Wallentin lehdelle.

Poliisi eristi suuren alueen Vällingbyn keskuksesta ja etsi epäiltyjä koirapartioiden kanssa. Yön aikana poliisi myös kuulusteli alueen ihmisiä.

Tapahtumaa tutkitaan murhayrityksenä. Yöllä ketään ei pidätetty.

Aiheeseen liittyen