OrimattilaPoliisipartio havaitsi Orimattilan keskustassa pyörätiellä ajavan moottoripyörän. Partion oli tarkoitus käydä huomauttamassa kuljettajaa asiasta, mutta moottoripyöräilijä lähtikin pakenemaan, kertoo Hämeen poliisi.

Moottoripyörä ajoi Erkontietä kohti Orimattilan keskustaan. Erkontieltä moottoripyörä kääntyi Artjärventielle käyttäen huomattavaa ylinopeutta. Artjärventiellä on 50km/h nopeusrajoitus ja moottoripyörä käytti 130-140 km/h nopeuksia. Artjärventieltä moottoripyörä kääntyi Koskustentielle käyttäen liikenteenjakajan väärää puolta. Koskustentiellä moottoripyörä ajoi edelleen huomattavaa ylinopeutta, mutta partio alkoi saavuttaa sitä ja hetken kuluttua pakenija lopulta pysähtyi.

Ilmeni, että moottoripyörä on liikenteestä poistettu eikä siinä ollut rekisterikilpeä. Kuljettaja oli alaikäinen eikä hänellä ollut vaadittavaa ajo-oikeutta moottoripyörän kuljettamiseen. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikennerikkomuksesta.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen