Norja. Poliisin mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että viisi ihmistä, jotka saivat surmansa Kongsbergissä keskiviikkona, valikoituivat sattumanvaraisesti. Kaikki uhrit jotka 37-vuotias Espen Andersen Bråthen surmasi, on nyt tunnistettu ja heidän nimensä ja kuvansa on Norjassa julkistettu.

Kuolleiden nimet ovat Andrea Méyer, 52, Hanne Merethe Englund, 56, Liv Berit Borge, 75, Gunnar Erling Sauve, 75 ja Gun Marith Madsen, 78.

Kaikki viisi olivat naapureita. He asuivat Hyttegatanilla Kongsbergissä, missä useiden murhien kerrotaan tapahtuneen.

Liv Berit Borge ja Gunnar Erling Sauve olivat pari ja asuivat yhdessä. Gunnarilla oli pitkä tuomariurina ja Liv oli aktiivinen taiteellisissa ympäristöissä, kertoo NRK Nyheter.

Useiden uhrien yhteinen harrastus oli taide. Gun Marith Madsen oli taiteilija ja Hanne Merethe Englund oli keraamikko. Hänellä oli galleria Kongsbergissä.

Poliisitutkimuksen mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että epäilty tekijä valitsi uhrit sattumanvaraisesti. Useissa tapauksissa hän hyökkäsi ihmisten koteihin.

Poliisi ei halua vielä kertoa, miten ihmiset surmattiin viitaten meneillään olevaan esitutkintaan.

Poliisin pääolettamus on edelleen, että 37-vuotias tekijä kärsii mielisairaudesta, että teko oli suunniteltu ja että hän toimi yksin. Poliisin päällikkö Per Thomas Omholt kuvailee tekijää hyvin yksinäiseksi henkilöksi, jolla on vain vähän sosiaalisia kontakteja.

Teoria, jonka mukaan 37-vuotias on kääntynyt islamiin ja että sillä voi olla jotain tekemistä teon motiivin kanssa, on heikentynyt.

– Olemme jättäneet hypoteesin, jonka mukaan hän on kääntynyt islamiin, Per Thomas Omholt sanoo lauantain lehdistötilaisuudessa.

Poliisin mukaan epäiltyä ei voida tällä hetkellä kuulustella. Miestä on kuulusteltu kolme kertaa ja hän on nyt oikeuspsykiatrisella osastolla. Tähän mennessä poliisi on kuullut myös yli 50 muuta todistajaa.

Kuvat: NRK Nyheter.

Aiheeseen liittyen