Oulun yliopistollisen sairaalan tiloissa tapahtuneeseen seksuaalirikokseen vangittuina olleet kaksi miestä on tänään 21.11.2018 vapautettu tutkinnanjohtajan päätöksellä. Henkilöitä epäillään edelleen raiskaus-rikoksesta sekä varkauden yrityksestä. Esitutkinnan ollessa loppusuoralla tutkintavankeuden jatkaminen ei ollut enää tarpeellista esitutkinnan turvaamiseksi.

Epäilty seksuaalirikos tapahtui 14.11.2018 Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksessä, jossa tapauksen asianomistajana oleva nainen oli potilaana ja sijoitettuna erilliseen huoneeseen. Nainen oli havahtunut siihen, kun kaksi hänelle entuudestaan tuntematonta miestä kohdisti häneen seksuaalista väkivaltaa. Nainen oli alkanut huutaa, jolloin miehet olivat poistuneet huoneesta. Poliisi sai tiedon tapahtuneesta hoitohenkilökunnalta, joka ilmoitti tapahtuneesta hätäkeskukseen. Miehet otettiin samana yönä kiinni sairaalan alueelta.

Kuulusteluissa epäillyt ovat kiistäneet teon. Asian laadun ja uhrin suojelemiseksi poliisi ei kommentoi tapahtuman yksityiskohtia.

Aiheeseen liittyen