Helsingin poliisilla on käynnissä esitutkinta kolmesta epäillystä murhan yrityksestä ja tuhotyöstä. Epäilty rikoskokonaisuus tapahtui Ylä-Malmilla sunnuntain ja maanantain  välisenä yönä 16. toukokuuta, tiedottaa poliisi.

Hätäkeskukseen tuli noin yhden aikaan yöllä useita ilmoituksia tulipalosta talossa Ylä-Malmilla. Paikalle saapui poliisi, pelastuslaitos ja ensihoito.Kohdeosoitteessa oli puutalo ilmiliekeissä. Kaikki talon asukkaat pääsivät ulos ja selvisivät tilanteesta ilman fyysisiä vammoja. Asianomistajat ovat 30-vuotias nainen ja kaksi alle kouluikäistä lasta.

Poliisi epäilee rikoksista 36-vuotiasta miestä, joka on naisen entinen puoliso. Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan asianomistaja ja epäilty olivat eronneet hiljattain.

Epäilty otettiin kiinni joitakin tunteja tulipalon syttymisen jälkeen. Käräjäoikeus vangitsi epäillyn aamupäivällä 19. toukokuuta.

– Epäilemme, että mies sytytti palon tahallaan ja suunnitteli tekoa etukäteen. Olemme kuulustelleet epäiltyä, ja hän on kertonut tapahtumien kulusta oman versionsa sekä osittain myöntänyt teon, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ritva Elomaa.

Tulipalo sai alkunsa poliisin alustavan arvion perusteella rakennuksen ulkopuolelta. Suuri osa talon seinä- ja kattorakenteista paloi, ja tuli levisi myös sisätiloihin. Poliisilla on arvio myös siitä, miten tulipalo tarkalleen syttyi ja eteni.

Poliisi on jo muun muassa puhuttanut silminnäkijöitä ja tehnyt paikan päällä teknistä tutkintaa. Tapauksen tutkinta jatkuu esimerkiksi asianosaisten kuulusteluilla.

Syytteennostamisen määräpäivä on 12.8.2022.

Aiheeseen liittyen