Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Vantaan Tikkurilassa aamuyöstä maanantaina 5.11.2018 tapahtunutta törkeää ryöstöä. Kolme nuorta miestä tunkeutui vuonna 1995 syntyneen miehen kerrostaloasuntoon, pahoinpiteli uhria ja anasti häneltä omaisuutta. Lisäksi uhri pakotettiin kertomaan pankkitiliinsä liittyvät tunnusluvut, minkä jälkeen hänen tililtään nostettiin käteistä rahaa.

– Rikoksen uhri sai pahoinpitelyn yhteydessä vammoja ja hänet toimitettiin sairaalaan. Poliisin tietojen mukaan vammat eivät ole olleet hengenvaarallisia ja uhri on päässyt pois sairaalasta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnan aikana poliisi on selvittänyt kahden törkeästä ryöstöstä epäillyn miehen henkilöllisyydet. Vuosina 1995 ja 1996 syntyneet miehet on Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä vangittu.

– Poliisi ei ole omin tutkinnallisin keinoin saanut selville kolmannen miehen henkilöllisyyttä. Tämän johdosta poliisi julkaisee teosta epäillyn miehen kuvan ja pyytää yleisön apua miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Tiedot miehen henkilöllisyydestä pyydetään toimittamaan Helsingin poliisille sähköpostitse ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Esitutkintalain mukaan henkilön kuvan saa antaa julkisuuteen, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi, rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi, uuden rikoksen estämiseksi tai rikoksesta aiheutuvan vahingon estämiseksi.

Aiheeseen liittyen