Oulussa rikottiin kahdeksasta asunnosta ikkuna heittämällä kivi siihen torstai-iltana 10.9.2020 klo 22 – 0 välillä. Asunnot sijaitsevat Hintta – Myllyoja alueella. Lisäksi lyhyen ajan sisällä on poliisille ilmoitettu joitakin muita ikkunan rikkomisia eri puolilla kaupunkia.

Poliisi tutkii tapauksia vahingontekoina.

Tekijöistä ei ole vielä selvyyttä, mutta viitteitä on siitä, että ainakin osassa tapauksista kyseessä olisi alaikäiset tekijät.

Tapauksissa puhutaan useiden tuhansien eurojen vahingoista.
– Muistutan siitä, että 15-vuotta täyttäneet ovat rikosoikeudellisessa vastuussa teoistaan, mutta jo sitäkin nuoremmat korvausvelvollisia aiheuttamastaan vahingosta, rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen nuorisotutkintaryhmästä.

Vahingontekojen selvittämäksi pyytää poliisi tapauksen silminnäkijöitä tai asiasta jotain tietäviä ottamaan ilmoittamaan havainnoista joko soittamalla poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194 tai sähköpostilla vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Jos näet tai epäilet rikoksen olevan parhaillaan tapahtumassa, soita aina numeroon 112.

Levottomuutta ja ilkivallan tekoja on ollut havaittavissa pitkin syksyä koulujen alettua.- Kun lapsi on lähdössä viettämään iltaa kavereiden kanssa ulos, on vanhemman syytä olla kiinnostunut ja tietoinen siitä missä ja mitä nuoret puuhaavat. Jonkin verran on tullut ilmoituksia siitä, että muun muassa koulujen pihoja on sotkettu, kiipeilty katoilla ja aiheutettu vahinkoja, sytytelty jopa nuotioita.

– Vanhemman tehtävä on käydä läpi nuoren kanssa hyväksyttävät ajanviettopaikat ja tavat, muistuttaa koulupoliisi ylikonstaapeli Merja Rasinkangas.

Aiheeseen liittyen