Oulu. Poliisi on tutkinut kouluun kohdistunutta internetin välityksellä tehtyä uhkausta Oulussa. Poliisi sai selville ja kuulusteli uhkauksesta epäiltyä henkilöä keskiviikkona 4.11.2020. Epäilty on tunnustanut teon. Poliisi muistuttaa, että uhkailuilla on aina vakavat seuraamukset.

Kouluihin kohdistuviin uhkauksiin suhtaudutaan aina äärimmäisen vakavasti. Uhkauksen tultua poliisin tietoon, on poliisilla mahdollisuus käyttää erilaisia pakkokeinoja tapahtumien selvittämiseksi. Pakkokeinoista mainittakoon kiinniotot, kotietsinnät ja takavarikoinnit. Tieto tapahtuneesta sekä siihen epäillystä henkilöstä säilyy myös oman aikansa poliisin rekistereissä, millä voi olla merkitystä nuoren tulevaisuuden suhteen.

– Uhkailulla on aina seuraamukset, vaikka ne olisi heitetty niin sanotusti ”läpällä”. Näin ei tule toimia ja nuorten on syytä ymmärtää tämä, korostaa rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen

Poliisi toivoo vanhempien keskustelevan lastensa kanssa koulu-uhkauksista. Koulu-uhkauksen esittäminen, vaikkakin vain ajattelemattomana vitsinä sosiaalisessa mediassa, aiheuttaa joka kerta suuren viranomaisoperaation ja sitoo runsaasti poliisin resursseja. Myös koulun henkilökunnan ja oppilaiden arki häiriintyy pahasti. Uhkaukset aiheuttavat aina ihmisissä myös erittäin paljon turvattomuuden, jopa pelon tunteita, muistuttaa poliisi.

Miten toimia, jos havaitset koulu-uhkauksen? Kiireellisissä tapauksissa soita hätänumeroon 112. Kiireettömissä tapauksissa voit jättää tiedon havainnostasi esimerkiksi www.poliisi.fi/nettivinkki

Aiheeseen liittyen