Kuopio. Poliisi on saanut selvitettyä rikosvyyhdin, jossa on anastettu useampia sähköpolkupyöriä sekä muuta omaisuutta. Epäilty kuopiolainen vuonna 96-syntynyt mies on vangittu.

Sähköpolkupyörien varkaudet ovat lisääntyneet huomattavasti koko maassa kuluvana kesänä. Kuluttajien keskuudessa sähköpolkupyörät ovat lisänneet suosiotaan viime aikoina ja niiden saatavuus kaupoista onkin tästä syystä ollut paikoin heikkoa. Sähköpolkupyörät ovat myös varsin arvokkaita ja sellainen löytyy yhä useammalta kuluttajalta, joten varkaille on entistä enemmän mahdollisuuksia, kertoo rikoskomisario Arto Elomaa Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Elomaan mukaan poliisi on panostanut Itä-Suomessa sähköpolkupyörien varkauksien tutkintaan kuluvan kevään ja kesän aikana. Panostus on kannattanut, sillä poliisi on saanut selvitettyä rikosvyyhdin, jossa on anastettu useampia sähköpolkupyöriä sekä muuta omaisuutta. Epäilty kuopiolainen vuonna 96-syntynyt mies on vangittu.

Elomaa muistuttaa polkupyörien lukitsemisesta sekä mieluusti lukitussa tilassa säilyttämisestä ja tunnistetietojen ylösottamisesta.

– Jos joku kaupittelee poikkeuksellisen halpaa sähköpolkupyörää, on pyörä todennäköisesti varastettu. Ennen kauppojen tekoa voit myös etsiä esimerkiksi verkosta tietoa vastaavien sähköpolkupyörien tavanomaisista hinnoista, Arto Elomaa neuvoo.

Anastetun tavaran ostaja voi myös itse joutua rikoksesta epäillyksi, mikäli tietoisesti ostaa varastettua tavaraa tai mikäli myyntiolosuhteet ja myytävän tavaran hinta ovat sellaiset, että ostajan tulisi osata epäillä, että myytävä tavara saattaa olla anastettu.

Poliisille voi aina laittaa vihjeitä tai havaintoja myös pyörävarkauksiin liittyen tai epäilyksistä siitä, että joku kaupittelee anastettua omaisuutta. Nämä tiedot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Aiheeseen liittyen