Ruotsi. Neljä nuorta miestä on pidätetty asunnon porraskäytävässä tapahtuneen räjähdyksen jälkeen Göteborgin Länsmansgårdenissa lauantai-iltana vähän ennen kello kahtakymmentäkolmea.

Nuori tyttö sai vammoja räjähdyksen aiheuttamista lasinsirpaleista. Myös neljä poliisia loukkaantui kahden poliisiauton välisessä törmäyksessä, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Räjähdyksessä loukkaantuneen tytön vammat olivat lieviä ja ambulanssin henkilökunta pystyi hoitamaan hänet paikanpäällä. Missä tyttö oleskeli räjähdyksen sattuessa, sitä ei tiedetä.

Operaation aikana kaksi poliisiautoa törmäsi Vågmästarplatsenin ja Hjalmar Brantingsgatanin risteyksessä. Autot vahingoittuivat pahoin ja neljä poliisia vietiin sairaalaan.

– Yksi kolaroinut poliisiauto oli leikattava auki. Ambulanssissa hoidettiin kolmea poliisia, joilla on erilaisia  murtumia. Neljännellä poliisilla ei ollut välittömiä vammoja, mutta hänet vietiin myös sairaalaan, päivystävä johtaja Johan Ljung kertoo lehdille.

Länsmanstorgetin asuinrakennuksen portaikon sisäänkäyntiovi tuhoutui räjähdyksessä. Lisäksi noin 40 ikkunaa on särkynyt.

Useita poliisin partioita ja helikopteri hälytettiin alueelle.

Heti räjähdyksen jälkeen alueella ollut poliisipartio näki auton lähtevän tapahtumapaikalta. Lyhyen takaa-ajon jälkeen epäilyttävä auto ajoi pois tieltä ja kolme nuorempaa miestä saatiin pidätettyä paikalta. Neljäs pidätettiin pienen takaa-ajon jälkeen. Pidätetyt ovat 17-20-vuotiaita, ja heitä epäillään nyt murhayrityksestä, kertoo poliisi.

Räjähdyksen jälkeen saatiin tietoa myös toisesta vaarallisesta esineestä lähellä olevan asuinrakennuksen sisäänkäynnillä. Asukkaat talosta evakuoitiin.

– Poliisin pommiryhmä on hoitanut kohteen, en uskalla vastata, onko esine vaarallinen vai ei, kertoo päivystävä johtaja Johan Ljung SVT:lle.

Kuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen