Ruotsi. Tiistai-iltana 18.2. kello 20.59 poliisille ja pelastustoimille ilmoitettiin räjähdyksestä Gröndalissa Tukholman eteläosassa. Poliisin mukaan talon ovella tapahtui räjähdys, mutta ilman suuria vahinkoja rakennukselle. Tällä hetkellä ei ole tietoja loukkaantuneista, uutisoi Aftonbladet.

– Olemme käynnistäneet alustavan tutkinnan vaarallisesta tuhotyöstä tai murhayrityksestä, toteaa Anders Bryngelsson Tukholman poliisista lehdelle.

Samassa osoitteessa tapahtui myös jouluaattona räjähdys. Tämän räjähdyksen jälkeen poliisi aloitti etsinnät lähialueelta ja on pyytänyt julkista apua havaintojen teossa.

Aftonbladetin mukaan tiedossa oleva 35-vuotias mies oli joulun räjähdyksen ja tiistai-illan räjähdyksen kohde. Mies ei ole rekisteröity talon asukas, mutta hänellä on linkit osoitteeseen. Miehellä on taustalla muun muassa useita raakoja ryöstöjä sekä useita vuosia vankilaa.

– En voi kommentoida menneitä tapahtumia tai mahdollisia motiiveja, vain nykyisiä tapahtumia, jotka tapahtuvat nyt, sanoo Anders Bryngelsson tiedotusvälineille.

Poliisiteknikot työskentelivät paikalla yöllä ja myös koirapartio oli paikalla. Keskiyöllä Anders Bryngelsson kertoi Aftonbladetille, että tuhotyön tai murhayrityksen yleinen tutkiminen oli aloitettu. Ketään ei ole teon vuoksi pidätetty.

Kuva: Aftonbladet.

 

Aiheeseen liittyen