Ruotsi. Ruotsin tulli on takavarikoinut Ruotsissa tähän mennessä suurimman kannabislastin Göteborgin satamassa. Piilossa marmorilevyjen sisällä oli 1,2 tonnia kannabishartsia, uutisoi Aftonbladet.

– Kun otimme yhden epäillyn marmorilaatan erilleen ja hajotimme sen, laattojen sisällä oli kerros kannabishartsia. Lääke oli tyhjiöpakattu ja pakkauksen ympärillä oli kerros marmorimaista materiaalia, kertoo toimintapäällikkö Bertil Weingarten Ruotsin läntiseltä tullialueelta.

Tullihenkilöstö huomasi, että jotkut 30 kuormalavan marmorilaatat olivat paksuudeltaan erilaisia verrattuna enemmistöön.

– Tämä on suurin kannabiksen takavarikointi, jonka olemme tähän mennessä tehneet. Arvioimme takavarikoitujen huumeiden arvon olevan noin 120 miljoonaa kruunua, Weingarten sanoo lehdelle.

Takavarikko johti viiteen ihmiseen, joita epäillään nyt huumausainerikoksista, ja kolmea syytteeseen liittyvää asianomistajaa epäillään erittäin vakavasta huumekaupasta.

Huumeiden lisäksi takavarikoitiin myös matkapuhelin salatulla Sky ECC –palvelulla, kertoo Ruotsin tulli Aftonbladetille.

Kuva: Ruotsin tulli/Aftonbladet

Aiheeseen liittyen