Kuopio. Sähköavusteinen pyörä anastettiin Kuopion keskustassa torstaina illan suussa.

Pyörän omistaja teki heti ilmoituksen poliisille ja ilmoitti pyörävarkaudesta myös sosiaalisessa mediassa. Perjantaina asianomistaja meni saamansa vihjeen perusteella Kuopiossa uimarannalle, josta pyörä ja epäilty löytyikin. Paikalle kutsuttu poliisipartion otti paikalta lähteneen miehen tuoreeltaan kiinni. Mies myönsi teon ja asia on selvitetty.

Kuopiossa on anastettu kesäkuun kuluessa useita sähköavusteisia pyöriä tavallisten pyörien varkauksien ohessa.

Anastetut pyörät ovat usein uudehkoja ja varsin kalliita, jopa useiden tuhansien arvoisia. Ne kiinnostavat varkaita yhä enemmän.

Poliisi ohjeistaa kaikkia pyörän omistajia lukitsemaan pyörät huolellisesti. Pyörä kannattaa mahdollisuuden mukaan lukita kunnollisella vaijerilukolla myös johonkin kiinteään tolppaan tms. Tämä ei välttämättä estä varkautta, mutta hankaloittaa varasta puuhissaan. Pyörän tunnisteet, muun muassa runkonumero on hyvä tallentaa itselle. Pyörästä on myös hyvä ottaa kuva. Sähköavusteisen pyörän irrotettava akku kannattaa ottaa mukaan kun pyörä jätetään säilytykseen pidemmäksi aikaan esimerkiksi ulkotilaan, koska akuton pyörä ei ole yhtä kiinnostava kohde varkaalle.

Aiheeseen liittyen