Oulu. Useat Oulussa asuneet ulkomaalaistaustaiset miehet ovat kohdistaneet kantasuomalaiseen alakouluikäiseen tyttöön seksuaalirikoksia useiden kuukausien ajan yksityisasunnoissa tänä vuonna Oulussa.

Poliisi on ottanut kiinni ja käräjäoikeus on sen vaatimuksesta vanginnut seitsemän teoista epäiltyä miestä. Poliisin mukaan on mahdollista, että rikoksista epäiltyjen lukumäärä tulee vielä kasvamaan ja tulee lisää kiinniottoja.

Kyseessä on äärimmäisen törkeä alaikäiseen kohdistunut tekokokonaisuus. Poliisi pitää tätä laajaa seksuaalirikoskokonaisuutta monilla tavoin poikkeuksellisena. Teot ovat poikkeuksellisen törkeitä, minkä lisäksi rikoksista epäiltyjä on poikkeuksellisen paljon, toteaa poliisi.

Edellä mainitun, laajasti ihmisiä kuohuttaneen tapauksen lisäksi poliisi tutkii kahta muutakin seksuaalirikosta Oulussa. Toinen rikoskokonaisuus sijoittuu Tuiraan, jossa tapahtui 16. ja 17. marraskuuta kaksi samankaltaista seksuaalirikosvyyhteä, jotka molemmat sattuivat illalla ulkoalueella eli puistossa.

Näistä toisessa kokonaisuudessa ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään syyllistyneen alaikäiseen tyttöön kohdistuneeseen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja törkeään raiskaukseen. Teoista epäilty vuonna 1994 syntynyt mies on saatu kiinni ja hänet on vangittu.

Toisessa samalle viikonlopulle ajoittuvassa jutussa toisen ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään syyllistyneen alaikäiseen tyttöön kohdistuneeseen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Poliisi otti teosta epäiltynä kiinni vuonna 1995 syntyneen miehen maanantaina.

Aiheeseen liittyen