Ruotsi. Gränbyparkenissa Uppsalassa ammuskeltiin perjantai-iltana kello 19. Aftonbladetin mukaan puistosta kuultiin ainakin 10 laukausta. Paikalta löytyi haavoittuneena 20 -vuotias mies. Hänen saamansa vammat eivät poliisin tietojen mukaan olleet kuolettavia.

– Yksityinen henkilö vei hänet sairaalaan, kertoo Mittin poliisin tiedottaja Tobias Ahlén tiedotusvälineille.

Gränbyparkeniin ja sen vieressä sijaitsevalle asuinalueelle hälytettiin useita poliisipartioita ja helikopteri. Suuri alue eristettiin poliisin toimesta. Aftonbladetin tietojen mukaan poliisi ajaa takaa kahta epäiltyä tekijää. Molemmat on aseistettu.

– Meillä on paikalla paljon partioita. Olemme tehneet useita tutkintatoimenpiteitä, kuten kuulleet paljon ihmisiä ja työskentelemme turvallisuuden takaamiseksi, sanoi Tobias Ahlén  klo 21.30.

Kotihoitopalvelussa työskentelevä nainen kulki tapahtumapaikan ohi juuri kun ampuminen alkoi. – Se kuulosti ilotulitukselta. Jouduin paniikkiin ja pyöräilin sieltä pois niin nopeasti kuin pystyin, hän sanoo.

– Kuulin useita kovia paukauksia peräkkäin. On epämiellyttävää, kun tämmöistä tapahtuu näin lähellä asuinrakennuksia, sanoo nimettömänä pysyttelevä henkilö Aftonbladetille.

Kuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen