Helsingin poliisi tutkii edelleen henkirikosta, jonka epäillään tapahtuneen 19.–20. marraskuuta 2021, kertoo poliisin tiedote.

Henkirikoksen selvittäminen lähti liikkeelle, kun poliisi sai ilmoituksen verisestä matosta ulkoroskiksessa. Poliisit löysivät roskalaatikosta noin 40-vuotiaan miehen menehtyneenä.

Tapausta tutkitaan murhana, koska rikoksen tekotapa oli raaka ja julma. Poliisi epäilee, että henkirikos suunniteltiin etukäteen.

Poliisi otti kiinni 27-vuotiaan miehen ja 28-vuotiaan naisen epäiltyinä murhasta. Heidät vangittiin marraskuussa. Nainen päästettiin myöhemmin vapaaksi, koska häntä ei ollut enää syytä epäillä murhasta. Sen sijaan 27-vuotias mies on edelleen vangittuna.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että mies hankki etukäteen erilaista välineistöä, joka sopi henkirikoksen toteuttamiseen ja jälkien peittämiseen.

– Hän meni tapahtuma-asuntoon varhain tekopäivän yönä, ja hänen epäillään surmanneen uhrin kirveellä, sanoo rikostarkastaja Jari Koski.

Surmatyön jälkeen uhri paketoitiin ja jätettiin naapuritalon roska-astiaan. Tekoväline löytyi viereisestä roskiksesta. Tämän jälkeen mies ja nainen poistuivat paikalta, ja poliisi tavoitti heidät Pohjois-Suomesta.

Rikoksen esitutkinta on edelleen kesken. Syytteen nostamisen määräpäivä on 23.2.2022.

Aiheeseen liittyen