Kitee. Miehen epäillään anastaneen kaksi henkilöautoa varhain tapaninpäivänaamuna 26.12. Kiteen Kesälahdella. Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen klo 04:59, jonka mukaan omakotitaloon tunkeutunut mies oli vaatinut auton avaimia itselleen ja anastanut avaimilla talon henkilöauton sekä poistunut paikalta.

Tapausta tutkitaan ryöstönä, törkeänä kotirauhan rikkomisena ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Paikalle menneelle poliisipartiolle selvisi, että Marjonniementien ja Totkunniementien risteysten lähistöllä oli kaksi ojaan ajettua henkilöautoa. Lisäksi ilmeni, että rikoksesta epäilty oli poistunut kolmannella, anastamallaan autolla pois paikalta.

Auto oli varastettu lähistöllä olleen omakotitalon pihasta ja saatu haltuun anastamalla ensin auton avaimet omakotitalon sisältä. Tätä asiaa tutkitaan törkeänä varkautena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Toinen ojaan ajetuista autoista ei ollut anastettu. Sen osalta rikosnimike on liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Poliisi teki myöhemmin tapaninpäiväaamuna Lappeenrannassa havainnon Kiteen Marjonniementieltä toisesta varastetusta henkilöautosta ja otti autossa nukkumasta olleen miehen kiinni. Kiinniotettu mies on 45-vuotias joensuulainen mies. Hän on tällä hetkellä pidätettynä Joensuun poliisivankilassa. Miestä epäillään kaikista edellä mainituista rikoksista.

Mikäli Marjonniementien ja Totkunniementien risteyksen alueella on havaintoja 26.12.2019 aamuyön tapahtumista, joita ei ole vielä poliisille ilmoitettu tai kerrottu, kansalaiset voivat olla yhteydessä poliisipäivystykseen puh: 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Aiheeseen liittyen