Joensuu. Paikkakuntalainen nainen törmäsi henkilöautolla villisikaan Joensuussa Ilomantsintiellä, Heinävaaran ja Keskijärven välillä, perjantaina noin kello 21.45.

Kuljettaja oli ajanut Ilomantsin suuntaan, kun yllättäen vasemmalta oli tielle tullut villisika, kuljettaja ei ennättänyt väistää vaan törmäsi villisikaan auton oikealla etukulmalla. Kuljettaja ei loukkaantunut, autoon tuli vaurioita törmäyskohtaan. Villisika löytyi tapahtumapaikan läheltä ojasta kuolleena.

Poliisi muistuttaa, että loukkaantunut villisika onvaarallinen. Jos ajat kolarin villisian kanssa, älä nouse ulos autosta kolaripaikalla. Loukkaantunut villisika on ihmiselle hengenvaarallinen. Jos autolla voi edelleen ajaa, etene parisataa metriä eteenpäin tietä pitkin ja merkitse paikka. Katso tarkka matka auton välimatkamittarista. Ilmoitusta tehdessäsi kerro poliisille, kuinka kaukana kolaripaikasta olet. Jos autolla ei voi ajaa, kytke hätävilkut ja soita poliisille numeroon 112. Ainoastaan, jos auto syttyy palamaan tai joudut veden varaan, on syytä lähteä autosta. (Lähde www.riista.fi)

Aiheeseen liittyen