Hanko. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutkii onnettomuutta, joka sattui veneilytapahtumassa Suomenlahdella Hangon edustalla lauantaina 8.8.2020 puolenpäivän jälkeen. Onnettomuus aiheutui kahden merialueella liikkuneen veneen yhteentörmäyksestä. Onnettomuuspaikalla oli poliisin lisäksi pelastuslaitoksen, merivartioston ja vapaaehtoisen meripelastusseuran yksiköitä.

Ensitietojen mukaan onnettomuudessa loukkaantui kaksi henkilöä, joista toinen vakavasti. Vakavasti loukkaantunut henkilö menehtyi saamiinsa vammoihin. Toinen onnettomuudessa loukkaantunut henkilö on sairaalahoidossa.Poliisi tutkii onnettomuuteen johtaneita syitä. Tutkinta on alkuvaiheessa, ja rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Onnettomuustutkintakeskus on myös aloittanut oman tutkintansa asiassa, kertoo poliisi

***

Hangon edustan merialueella oli käynnissä venekilpailun tapainen show-tapahtuma. Alueella oli show-veneiden lisäksi runsaasti muuta huviveneliikennettä. Onnettomuuden osapuolina oli tapahtumaan osallistunut pikavene, jossa oli yksi henkilö ja huvivene jossa oli neljä henkeä. Molemmat loukkaantuneet olivat huviveneestä.

Kuvituskuva, ei liity tapahtumaan.

Aiheeseen liittyen