perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Pieniä tienkäyttäjiä ilmestyy taas teille ‒ poliisi turvaa koulumatkoja

Poliisihallitus. Poliisi valvoo ensimmäisten kouluviikkojen aikana tehostetusti perinteisesti liikennettä koulujen lähettyvillä. Valvonnan tavoitteena on liikenneonnettomuuksien ennalta estäminen ja koululaisten turvallisen koulumatkan varmistaminen, tiedottaa Poliisihallitus.

‒ Poliisin näkyvä valvonta rauhoittaa tutkitusti liikennettä ja lisää koululaisten koulumatkalla olevien turvallisuutta ja myös turvallisuuden tunnetta, toteaa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta.

Poliisin valvonnan pääpaino on tulevina viikkoina nopeuksissa ja suojatiesääntöjen noudattamisessa. Nopeuksia valvotaan erityisesti koulujen läheisyydessä ja muissa taajamien riskipaikoissa. Valvontaa suoritetaan valtakunnallisesti tällä ja ensi viikolla.

Valvontaa kohdistetaan myös pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajien toimintaan, liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä.

Myös ajoneuvojen turvalliseen ja tieliikennelain mukaiseen pysäyttämiseen ja pysäköintiin koululaisia kouluun tuotaessa tai sieltä haettaessa kiinnitetään huomiota.

‒ Laki edellyttää erityisen varovaisuuden noudattamista lapsia lähestyttäessä ja riittävän alhaisen nopeuden käyttämistä. Tämä korostuu nyt, kun kaikkein pienimmät ja liikenteeseen tottumattomat koululaiset alkavat jälleen kulkea koulumatkoja. Kannattaa muistaa, että lapsi on lainkin mukaan elävä varoitusmerkki liikenteessä, Katajisto muistuttaa.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT