Ruotsi. Poliisi sai lauantaina 20.11. kello 16.39 hälytyksen ammuskelusta Eskilstunan Fröslundassa. Useat asukkaat soittivat poliisin paikalle kuultuaan laukauksia, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Ensimmäinen poliisipartio oli nopeasti kohteessa ja löysi ulkoa laukauksista haavoittuneen. Kyseessä on teini-ikäinen poika, joka loukkaantui. Hänet vietiin sairaalaan, kertoi poliisin tiedottaja Dennis Johansson Strömberg lehdille.

Mälarin sairaalasta saadun tiedon mukaan siellä hoidetaan 14-vuotiasta poikaa ampumahaavoista. Hänen on loukkaantunut vakavasti, mutta tilanne on kuitenkin vakaa, kertoo SVT.

– Emme halua mennä tarkemmin vammojen laatuun, koska se voi vaikuttaa tutkintaan, sairaalasta sanotaan.

Aftonbladetin mukaan laukaukset osuivat poikaa selkään.

Poliisi ei halunnut vastata kysymyksiin ampumisen taustasta. Oikeuslääketieteen tutkijat työskentelivät paikan päällä, koirapartiot etsivät johtolankoja ja poliisi keskusteli mahdollisten silminnäkijöiden kanssa, lehdet kertovat.

Poliisi on luokitellut Fröslundan ”altistuneeksi alueeksi” jossa ammuskeltiin edellisen kerran lokakuussa. Aiemmin  20-vuotias mies loukkaantui vakavasti kouluammuskelun yhteydessä, jonka myös koululaiset näkivät.

– Tämä on asuinaluetta, jossa on korkea rikollisuus ja heikko luottamus viranomaisiin, kertoo paikanpäällä ollut SVT:n toimittaja Otilia Bogen.

Poliisi on aloittanut tutkinnan murhan yrityksestä. Ketään ei sunnuntaiaamuun mennessä pidätetty.

Artikkelikuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen