lauantai, 2 maaliskuun, 2024

15 vuotias Foxtrot-jengin jäsen asensi pommin Kungsträdgårdenin oopperan alakertaan (video)

Ruotsi. Tukholman  Kungsträdgårdenin oopperan kellarista löydettiin voimakas räjähde elokuun 2022  lopussa. Kaksi poikaa tuomittiin myöhemmin rikoksesta. Mutta mistä pommi tuli ja kenelle pojat työskentelivät, on aiemmin ollut epäselvää. Nyt poliisi voi yhdistää räjähteen Foxtrotiin, kertoo Aftonbladet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/on5Oaj/polisen-bomben-i-kungstradgarden-kopplas-till-foxtrot

Operakällarenista löydetty laukku sisälsi pommin osia – mukaan lukien 455 grammaa dynamiittia ja matkapuhelimen, joka oli todennäköinen kaukolaukaisija. Kansallinen pommiryhmä onnistui estämään pommin laukaisun.

Verkoston ja sen johtajan Rawa Majidin tiedot sisältävä muistio kertoo, että Kungsträdgårdenissa käytettyjen pommin osien uskotaan olevan peräisin Foxtrotille kuuluvasta varastosta.

Toisen tutkinnan yhteydessä poliisi on löytänyt 22-vuotiaan miehen puhelimesta videoita laukusta ja räjähteistä. 22-vuotiaalla miehellä on yhteyksiä Bridge Network-jengiin, joka oli tuolloin liittoutunut Foxtrotin kanssa.

15-vuotias tuomittiin vuonna 2023, koska hän kuljetti pommin lähijunassa Västerhaningesta Etelä- Tukholmasta ja asetti sen sitten Opera Källarenin sisäänkäynnin ulkopuolelle.

– Räjähteiden määrä oli niin suuri, että jos pommi olisi räjähtänyt, se olisi merkinnyt suurta kuolemaan johtavien vammojen riskiä. Tätä taustaa vasten rikos on arvioitu erittäin vakavaksi.  Jos tuomitut olisivat olleet täysi-ikäisiä, heidät olisi tuomittu pitkiin vankeusrangaistuksiin, sanoi tuomioistuimen presidentti Axel Taliercio tuomion julistamisen yhteydessä antamassaan kommentissa

Pojat tuomittiin nuorisohoitoon. Toinen, 16-vuotias poika tuomittiin rikokseen yllyttämisestä. Tuomion mukaan hän oli saanut 15-vuotiaan asettamaan räjähdepanoksen. Poika tuomittiin käräjäoikeudessa, mutta hovioikeus vapautti hänet myöhemmin.

Laukku löydettiin samaan aikaan kun Tukholmassa oli meneillään kulttuurifestivaali, jossa oli tuhansia ihmisiä. Jos pommi olisi räjähtänyt, suuri joukko ihmisiä olisi ollut vaarassa loukkaantua.

15-vuotias oli kirjoittanut netin ryhmäkeskustelussa, että hän oli laittanut laukun ja sai sitten vastauksen viestillä:

”Veli, räjäytät pian puolet kaupungista.”

Pian tämän jälkeen hän vastasi ”Hahahahahahahaha”.

Kuva, Aftonbladet.

1 KOMMENTTI

  1. Olisi kyllä ollut mieltä lämmittävää kun tuo tanssiseuran nuorisojaoston jäsen olisi hivenen epäonnistunut tuossa tehtävässään.

    2

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT