Joensuun poliisi on jatkanut tiiviisti esitutkintaa Joensuussa Vesikon uimahallissa perjantaina 7.12.2018 tapahtuneen lapsen seksuaalisen hyväksikäytön osalta.

Poliisi sai 13.12.2018 tiedon, jonka mukaan kaksi alle 16-vuotiasta poikaa oli 7.12.2018 ollut uimahallin höyrysaunassa. Höyrysaunaan oli pian heidän jälkeensä tullut mies, joka oli alkanut tyydyttää itseään käsin tilanteessa.

Pojat olivat poistuneet välittömästi tilanteesta ja kertoivat asiasta myöhemmin vanhemmilleen. Miestä ei tuolloin perjantaina 7.12. tavattu enää uimahallin tiloista. Poikien havaintojen mukaan sama mies oli mennyt myös muiden uimahallissa olleiden lasten perässä saunatiloihin. Poliisin mukaan on siis mahdollista, että mies on kohdistanut vastaavaa toimintaa 7.12. myös muihin paikalla olleisiin lapsiin. Tämän hetken tiedon mukaan mies ei ole koskenut tilanteessa poikiin. Asia tuli poliisin tietoon myöhemmin 13.12.2018 vanhempien ja uimahallin henkilökunnan kautta.

Poliisi on käynyt läpi Vesikon uimahallin valvontakamerantallenteet kyseiseltä päivältä ja saanut selville valvontakameratallenteiden perusteella rikoksesta epäillyn, 87-vuotiaan Heinävedellä asuvan miehen henkilöllisyyden. Mies on pidätettynä tällä hetkellä. Miestä on kuulusteltu, mutta kuulustelujen sisältöä ei voida vielä esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi avata enempää.

Tämän hetkisen tiedon perusteella kyse on yksittäisestä teosta. Poliisille ei ole tullut muita ilmoituksia vastaavista tapauksista kyseisestä uimahallista tai muistakaan Joensuun alueen uimahalleista.

Havainnot vastaavista tapauksista voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen puhelinpäivystykseen puh: 0295 415 455 tai vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Aiheeseen liittyen