Poliisi sai torstai-iltapäivällä vähän yli kolme ilmoituksen Salossa Kelan toimistossa riehuvasta mieshenkilöstä. Kyseinen salolainen, poliisille lukuisista omaisuusrikoksista ja usein toistuvasta häiriökäyttäytymisestä tuttu mieshenkilö oli ehtinyt poistua paikalta ennen poliisin tuloa, mutta hänet saatiin kiinni vajaa tunti myöhemmin, hänen syyllistyttyään näpistykseen.

Kelassa tapahtumat alkoivat, kun mies oli ollut tyytymätön siihen, ettei ollut saanut hänelle mielestään kuuluvaa avustusta. Mies oli vaikuttanut aggressiiviselta ja hän oli alkanut toimiston aulassa heitellä ympäriinsä mm. esillä olleita esitteitä. Hän oli uhannut henkilökuntaa kertoen hakevansa aseen ja tulevansa ampumaan kaikki.

Miehen oli ulos lähtiessään onnistunut anastaa henkilökunnalle kuuluva matkapuhelin. Kyseisellä puhelimella mies oli soittanut hätäkeskukseen ja ilmoittanut läheisessä hotellissa riehuvan tulipalon. Pelastuslaitoksen yksikön ja poliisipartion saavuttua paikalle, ilmoitus osoittautui perättömäksi.

Mies tavoitettiin vähän ennen kello neljää iltapäivällä Salon keskustasta, hänen anastettuaan lenkkitossut urheilukaupasta. Mies oli sovittanut liikkeessä lenkkareita, ja saatuaan ne jalkaansa poistunut liikkeestä maksamatta jalkineita.

Aiheeseen liittyen