tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Airiston merenalaisten kohteiden tarkastukset on saatu päätökseen

Keskusrikospoliisi on saanut Airistolla merkittyjen merenalaisten kohteiden tarkastukset suunnitellusti päätökseen. Tarkastukset on tehty viranomaisyhteistyönä vuoden 2023 ja 2024 aikana. Löydökset ovat osoittautuneet pääasiassa ihmisten mereen heittämäksi jätteeksi, toteaa KRP.

Kiinnostavaksi merkittyjen merenalaisten kohteiden tarkastukset on tehty Airistolla vuoden 2023 ja kevään 2024 aikana. Etsintöjen yhteydessä kohteista ei löytynyt vainajia.

Keskusrikospoliisi kiittää Puolustusvoimia virka-avun antamisesta. Kevään 2024 aikana tarkastuksia tehtiin Merivoimien Halli-alukselta käsin.

– Erityisesti haluamme kiittää Merivoimia ja tehtäviin osallistunutta sukellus- ja alushenkilöstöä. Työ on edellyttänyt erityisosaamista ja -välineistöä, ja yhteistyö on toiminut erinomaisesti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tiia Grönberg Keskusrikospoliisista.

Tyypillisimpiä löydöksiä olivat jätesäkit ja pressut. Osa kohteista pystyttiin todentamaan kauko-ohjattavien vedenalaisten robottien avulla, ja osaan kohteiden tarkastuksesta tarvittiin sukeltajien ammattitaitoa. Työ ja olosuhteet merellä olivat vaativia, ja turvallisuusnäkökulma oli otettava erityisesti huomioon. Poliisi kiittää vielä yleisöä työrauhan antamisesta.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT