Jämsä. Poliisipartio havaitsi moottoripyörän kääntyvän Säyryläntieltä Jyväskyläntielle ja se lähti ajamaan kohti Jämsää erittäin voimakkaasti kiihdyttäen. Moottoripyörän kuljettaja ei  reagoinut poliisin pysäytysmerkkeihin, vaan jatkoi kiihdyttämistään nopeuden ollessa pahimmillaan noin 150 km/h 50 km/h nopeusrajoitusalueella.

Kaahailija kääntyi Jyväskyläntieltä Jämsän keskustan suuntaan. Yhdystien liikenneympyrässä moottoripyörä ajoi mm. vastaantulevien kaistaa käyttäen liikenneympyrää väärään suuntaan. Lopulta poliisipartio pääsi moottoripyörän eteen niin, että se joutui hidastamaan vauhtiaan ja pysähtymään.

Moottoripyörän kuljettajaksi osoittautui paikkakuntalainen ajo-oikeudeton 1990-luvulla syntynyt mies. Miehelle suoritettu alkometripuhallus ylitti rattijuopumuksen rajan ja lisäksi ilmeni, että moottoripyörä oli luvattomasti käyttöön otettu. Rattijuopumuksen ja oikeudetta-ajon lisäksi tapahtunutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkautena

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen