Hämeenlinna. Poliisi kertoo saaneensa ilmoituksen polttoainevarkaudesta valtatie 3 varrella olevalta liikenneasemalta keskiviikkoaamuna. Hetkeä myöhemmin poliisipartio sai Hattelmalassa havainnon ilmoitetusta autosta, joka oli ajamassa valtatie 10:lle Lahden suuntaan. Poliisipartio näytti pysäytysvaloa Vanajan kirkon kohdalla ja alkuun näyttikin siltä, että auto pysähtyy asianmukaisesti.

Yhtäkkiä pysäytettävän auton kuljettaja alkoi kiihdyttää vauhtiaan ja pyrki karkuun poliisipartiolta. Karkulainen kaahasi 90 – 100 km/h nopeuksia käyttäen Katistentielle, jossa suistui osin kevyen liikenteen väylälle kaataen liikennemerkin tolppineen. Matka jatkui kuitenkin eri vaiheiden jälkeen Viipurintielle, josta karkuri yritti kääntyä Harvialantielle. Käännös tapahtui liian suurella nopeudella ja pakoauto osui liikennevalotolppaan.

Tämän jälkeen pakoauton kuljettaja totesi, että on parempi antautua ja hän pysäytti autonsa. Kuljettajaksi paljastui parikymppinen mies ja hänen kyydissään oli nuori nainen. Ensihoito tarkasti heidät törmäilyjen johdosta.

Kuljettaja oli kortiton ja hänellä oli kuusi aiempaa ajo-oikeudetta ajoa vuoden sisällä. Mieheltä otettiin verikoe huumausaine-epäilyn vuoksi.

Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä näpistyksenä. Lisäksi todettiin, että kuljettajalla on perässään etsintäkuulutuksia. Mies otettiin kiinni asioiden selvittämiseksi.

Aiheeseen liittyen