Vantaa. Poliisi sai hätäkeskukselta tehtäväksi mennä siivoamaan Kehä III:lla Jumbon kohdalla kaistalle pudonneita tavaroita, joiden katsottiin voivan aiheuttaa vaaraa liikenteelle. Partio pysäytti auton ajoradalle vilkut päällä noin 500 metrin päähän kohteesta, poimi vasemmanpuoleisella kaistalla olevan kuormaliinan, jonka arvioitiin olevan vaaraksi mm. moottoripyöräilijöille, ja jatkoi matkaansa.

Hetken kuluttua partio sai uuden tehtävän: Jumbon kohdalla oli tapahtunut neljän auton ketjukolari. Partio palasi tapahtumapaikalle, jolloin selvisi, että heidän pysäytettyä partioauton ensimmäinen takaa tullut auto oli onnistunut pysäyttämään ajoneuvonsa normaalisti, mutta tämän jälkeen yksi tai useampi ajoneuvo oli epäonnistunut vauhdin hidastamisessa niin että paikalla tapahtui ketjukolari, jossa osallisena oli kolme henkilöautoa ja pakettiauto.

Onnettomuudessa loukkaantui yksi ihminen. Tehtävälle osallistui poliisin lisäksi useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja kaikki itään päin vievät kaistat jouduttiin sulkemaan joksikin aikaa kolarin vuoksi.

Aiheeseen liittyen