Iisalmen poliisi epäilee 15-20 hengen nuorisoporukan käyttäneen, välittäneen sekä myyneen muun muassa huumaavia lääkeaineita ja koviksi huumeiksi luokiteltavia huumeita. Tutkittavana olevat nuoret ovat poikkeuksia luukuun ottamatta Iisalmelaisia ja suurin osa heistä on iältään 15-16 vuotiaita.

Poliisin mukaan nuorten keskuudessa liikkuu nykyisin yleisesti enemmän huumeita ja niitä on jopa helpompi saada hankittua kuin esimerkiksi tupakkaa. Tässä tutkinnassa on poikkeuksellista nuorten hyvin nuori ikä ja siihen nähden vahvoiksi luokiteltujen huumeiden aktiivinen käyttäminen ja myyminen. Nuorten epäillään käyttäneen ja myyneen muun muassa metamfetamiinia.

Poliisi on suorittanut tapauksessa kuulusteluita ja asian tutkinta jatkuu. Aikanaan asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi on lisännyt viime vuosina henkilöstöä ennalta estävään työhön. Esimerkiksi Iisalmeen on perustettu moniammatillinen Ankkuri-ryhmä, joka keskittyy lähinnä alaikäisten tekemiin rikoksiin ja niiden ennalta estämiseen.

Poliisi toivoo vanhempia olemaan kiinnostuneita lapsensa liikkumisista ja tekemisistä sekä keskustelemaan avoimesti päihteistä. Viranomaisten resurssit ja valvonta eivät yksistään riitä.

Kuvituskuva, ei liity tapaukseen.

Aiheeseen liittyen