tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Alaikäisten seksuaalirikoksesta etsitty tavoitettiin Saksasta

Joensuun poliisi suoritti talven ja kevään 2017 aikana esitutkintaa kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä yhdestä raiskauksen yrityksestä. Rikokset epäiltiin tehdyiksi Joensuun Noljakassa, yksityisasunnossa, yhden viikonlopun aikana joulukuussa 2016.

Kaikki rikoksista epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia noin 20-vuotiaita miehiä. Kahden miehen osalta asia on jo käsitelty Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. Toinen miehistä tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja toinen raiskauksen yrityksestä.

Kolmas epäilty poistui Suomesta helmikuussa 2017 ja hänet vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa maaliskuussa poissaolevana törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyen. Miestä ei tuolloin tavoitettu esitutkintaan ja hänestä tehtiin eurooppalainen pidätysmääräys. Nyt tämä rikoksesta epäilty tavoitettiin 30.6.2017 Saksasta ja hänet luovutettiin Suomeen. Eilen Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Tapausten esitutkinnassa tuli ilmi, että usean alle 16-vuotiaan nuoren naisen seurue on ollut viettämässä iltaa kyseisessä yksityisasunnossa. Kolme naisista on kertonut joutuneensa asunnossa seksuaalirikoksen kohteeksi. Jokaisessa tapauksessa asianomistajana on eri henkilö. Myös rikoksesta epäillyt henkilöt ovat jokaisessa tapauksessa eri henkilöitä.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa. Syytteennostamisen määräpäiväksi on asetettu 31.10.2017.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT