Ruotsi. Etelä-Tukholman Dalenissa tapahtui lauantai-iltapäivällä 21.1. ammuskelu. Hälytys laukauksista tuli kello 15.20. Kahden ihmisen nähtiin juoksevan pois paikalta, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Olemme paikalla ja tarkistamme tietoja. Laukauksista on tullut hälytyksiä, mutta emme ole löytäneet ketään loukkaantuneita, kertoo poliisin tiedottaja Helena Boström Thomas SVT:lle.Poliisi on tehnyt paikan päällä havaintoja, jotka viittaavat ampumiseen, ja on aloittanut esitutkinnan epäillystä murhan yrityksestä.

– Vielä on epäselvää, onko kukaan loukkaantunut. Alue, jossa on omakotitaloja, on eristetty. Täällä on suhteellisen hiljaista muuten, mutta paljon ihmisiä liikkeellä, sanoo  Boström Thomas.

Samaan aikaan poliisilla oli käynnissä operaatio Solnassa. Tiellä E4 Haga Södran liittymässä oli Ruotsin liikennehallinnon mukaan suljettuna neljä kaistaa Uppsalan suuntaan.

Poliisin mukaan paikalla oli useita partioita, mutta poliisin lehdistöpalvelu ei voi kertoa operaation syystä enempää. Expressenin tietojen mukaan operaatio liittyi Dalenin hälytykseen ja useita ihmisiä kerrotaan pidätetyn.

Aftonbladetin tietojen mukaan tekijät ampuivat miestä – mutta väärää henkilöä.

Miehen kerrotaan olleen samannäköinen kuin aiottu kohde ja tekijät ajoivat häntä takaa ennen ampumista. Mies onnistui pakenemaan laukauksia.

Poliisin kerrotaan pysäyttäneen auton E4-tiellä Tukholman pohjoisosassa ja pidättäneen kolme henkilöä. Aftonbladetin tietojen mukaan pidätetyistä kaksi on teini-iässä ja yksi 20-vuotias.

Poliisin kerrotaan löytäneen autosta automaattiaseita. Vielä ei ole selvää, voidaanko pidätys yhdistää ampumiseen, toteaa Aftonbladet.

Kuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen