perjantai, 23 helmikuun, 2024

Ammuskelu sunnuntai-iltana Oslossa – toinenkin ammuskelu aikaisemmin samana päivänä

Norja. Poliisi sai sunnuntai-iltana 17.12. hieman kello 21 jälkeen ilmoituksen, että Karl Johans gate -ostoskeskuksen Arkaden-kauppakeskuksen edustalla oli ammuttu useita laukauksia, kertoo NRK Nyheter.

– Yksi tai useampi tekijä on paennut paikalta useiden laukausten jälkeen, kertoo toimintapäällikkö Gjermund Stokkli NRK:lle.

Paikalla on ollut neljän hengen ryhmä – noin 16-vuotiaita. Operaatiojohtaja Anders Rønning sanoo, että ampumista edelsi tönimistä ja sanallista kiistelyä.

Hän kertoo myös, että poliisi on saanut paljon videokuvaa sekä ennen tapahtumaa että sen jälkeen ja työskentelee laajasti kaupungissa asianosaisten paikallistamiseksi.

Ammuskelu Sinsenissä aiemmin sunnuntaina

Aiemmin sunnuntai-iltana laukauksia ammuttiin myös Oslon Sinsenissä. Ampuma-aseella ammuttiin useita laukauksia kahden ihmisen välisessä  yhteenotossa Sinsenin kulttuurikeskuksen lähellä.

Poliisi etsii sekä epäiltyjä että uhreja Sinsenin ampumiseen liittyen. Operaatiojohtaja Rønning sanoo, että näiden kahden ampumisen välillä ei ole ilmeistä yhteyttä.

– Mutta pidämme tämänkin hypoteesin avoimena, hän sanoo NRK:lle.

Kaupunginvaltuuston johtaja on huolissaan

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eirik Lae Solberg (H) sanoo olevansa huolissaan Oslon sunnuntai-iltana tapahtuneista ammuskeluista.

– Tiedämme, että meillä on ongelma nuorten keskuudessa Oslossa. On hyvin epätavallista, että yhdessä päivässä on kaksi ampumista, joten on täysi syy olla huolissaan väärään suuntaan menevästä kehityksestä, sanoo Solberg NRK:lle.

Hän jatkaa ymmärtävänsä, että monet ihmiset tuntevat olonsa turvattomaksi tämän tapahtuessa.

– Haluan kuitenkin korostaa, että Oslo on edelleen turvallinen kaupunki, Eirik Lae Solberg vakuuttaa NRK:lle.

Kuva: NRK Nyheter.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT