torstai, 11 heinäkuun, 2024

Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti kiinni 11 henkilöä Lappeenrannassa – hakivat turvapaikkaa

Rajavartiolaitos.  Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti kiinni 11 henkilöä epäiltynä valtionrajarikoksesta Lappeenrannassa Nuijamaan ja Joutsenon välisellä alueella 11.1.2024. Henkilöt ylittivät valtakunnan rajan maastoitse, kertoo Rajavartiolaitos.

Henkilöt ovat miehiä ja Iranin kansalaisia. Kaikki henkilöt hakivat kiinnioton yhteydessä turvapaikkaa. Esitutkinnassa on selvinnyt, että ryhmää on avustettu Venäjän puolella luvattomassa rajanylityksessä.

Tapahtuman selvittäminen käynnistyi Viipurin alueen rajavaltuutetun ilmoituksesta. Kaakkois-Suomen rajavartiosto jatkaa tapauksen selvittämistä yhteistyössä Venäjän Federaation rajavartiopalvelun kanssa.

10 KOMMENTTIA

 1. Takain sinne mihin tulivat ja heti muuten se tarkoita sitä että näin voidan tehdä ja sa jäädä EI Ei EI

  13
 2. Eikö niitä voi heivata takaisin,niinhän pääministeri lupasi,mitä niitä hyysäämään,ne tuntee Suomen lain ja käyttävät sitä hyväkseen..helvetti,terroristeja..

  13
 3. Olisi kannattanut pystyttää aitaa, eikä jättää kesken.
  Nyt kiireellä aitaa rajalle, nykyisillä koneilla aitaa pystyy rakentaa talvellakin.
  Valtiovalta nyt rahaa rajalle.

  7
 4. Venäjähän on myös allekirjoittanut Geneven sopimuksen. Eli turvapaikkahakemus on käsiteltävä ensimmäisessä maassa eli Venäjällä. Geneven sopimusta on noudatettava ( edes Suomen) ja palauttamisessa vedottava tähän sopimukseen.

  9
 5. Innostuneita ovat tulijat. Kannattaisi odotella lumien sulamista, jotta helppo vaeltaa eikä jää jälkiä.
  Keväällä alkaa tapahtua oli raja-asemat kiinni tai auki. Tulijoilla on rahaa palkata venäläisiä raja-asukkaita avustamaan. Hallitus tuskin keksii estämistapaa ja levittääkö Naton apu maton tulijoille.

  3
 6. Suomeenhan tuli avuksi Frontexin 50 henkilöä, missähän nämäkin lienevät ? Ei voi mennä ulos kun palelee ? Kyllä on rajan vartiointi heikoissa kantimissa kun nuo kävelee paksussa lumessa yli rajan.

  4
 7. Venäjä on turvallinen maa lähi-idän asukkaille, käännytys jo rajan pinnassa takaisin, eikä senttiäkään Suomen puolelle.
  Rajarikkojat tutkintavankeuteen ja palautus kotimaahansa jis eivät heittämällä lennä Venäjän puolelle.

  4
 8. Seuraavaksi pitää järjestää
  KANSAN ÄÄNESTYS haluammeko Irak/Iran taustausia muukalaisia metsän täydeltä Suomeen-kai omalla kansalla on oikeus vaatia että maa on turvallinen?

  0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT