sunnuntai, 3 joulukuun, 2023

Ammuskelu Tukholman Västerbergassa – kaksi ihmistä haavoittui, lapsiakin vaarassa

Ruotsi. Tukholman alueella on tapahtunut yön aikana useita väkivaltaisuuksia. Västbergan asuinalueella Etelä-Tukholmassa kahta ihmistä on ammuttu ja heidät on viety sairaalaan, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi sai hälytyksen tapahtuneesta 12.10. kello 00.51.

Tekijät tunkeutuivat väkisin uhrien kotiin ja alkoivat ampua. Kaksi ihmistä sai osumia laukauksista, ja heidät vietiin ambulanssilla sairaalaan. Aftonbladetin tietojen mukaan miestä ja naista ammuttiin.

Paikalla oli myös lapsia ampumisen tapahtuessa.

– Talossa on tuolloin ollut sekä lapsia että aikuisia, Tukholman poliisin tiedottaja  Daniel Wikdahl vahvistaa lehdille.

Onko  tapauksella on yhteyksiä rikollispiireissä meneillään olevaan konfliktiin, siihen poliisi ei anna vastausta.

Päivitys uutiseen:

Klo 10.30 poliisi tiedotti, että toinen ammutuista on kuollut. Naisen saamat vammat eivät ole hengenvaarallisia, kertoo SVT.

Aftonbladetin mukaan yksi henkilö kuoli jo tapahtumapaikalle. Yksi aikuinen ja lapsi toimitettiin sairaalaan

Tiedotus tapahtuneesta on ollut sekavaa.

Päivitys Uutiseen 12.10. kello 14.00.

Telefonplanin asuinalueella Etelä-Tukholmassa ammuttiin kahta pienten lasten vanhempaa, joista toinen kuoli paikalla. Myös kaksi pientä alle viisivuotiasta lasta oli kotona ampumisen tapahtuessa, kirjoittaa SVT.

– Toinen vanhemmista kuoli tapahtumapaikalla. Myös toista vanhempaa ammuttiin. Hän joutui leikkaukseen yön aikana, mutta oli tajuissaan ja pystyi puhumaan jo aamulla. Myös lapsi loukkaantui lievästi, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Rebecca Landsberg SVT:lle.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Kello 03:00 jälkeen yöllä syttyi tulipalo Snättringessä sijaitsevassa asunnossa Tukholman eteläpuolella Huddingessa.

–  Kyseessä on paritalo. Arvioimme palon tuhopoltoksi ja olemme aloittaneet esitutkinnan tuhopoltosta, sanoi poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl lehdille  kello 04:00.

Aftonbladetin tietojen mukaan Västbergan ammuskelun ja pari tuntia myöhemmin syttyneen tulipalon välillä voi olla yhteyksiä.

Tapaus luokitellaan tuhopoltoksi. Useita kadun taloja evakuoitiin sen jälkeen, kun tulipalon yhteydessä löydettiin epäilty vaarallinen esine, kertoo Aftonbladet.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT