Ruotsi. Keskiviikkoiltana 8.12. kello 21:00 hälytyskeskus sai useita puheluita äänistä, joita kuvailtiin ammuskeluksi. Kun poliisi saapui paikalle, he löysivät haavoittuneen miehen, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisin mukaan ampumalla haavoitettu mies löydettiin autosta Stuvstasta Huddingesta Tukholman eteläpuolelta. Ambulanssin henkilökunta hoiti miestä paikan päällä, minkä jälkeen hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Poliisilla ei ollut aamulla uutta tietoa miehen loukkaantumistilanteen vakavuudesta, kertoo Aftonbladet.– Olemme keränneet tutkintatietoa paikan päällä ja selvitämme, mitä on tapahtunut.  Yritämme löytää mahdollisimman monta havaintoja tehnyttä ihmistä ja kuulla heitä, sanoi Towe Hägg poliisin komentokeskuksessa keskiviikkoiltana SVT:lle.

Aftonbladetin tietojen mukaan loukkaantunut mies on noin 30-vuotias ja häntä on ammuttu autoon. Poliisi vahvisti illan aikana, että ammuttu mies löydettiin nimenomaan ajoneuvon sisältä.

Hetki ampumisen jälkeen tuli hälytys, että Örbyn linnassa Tukholman eteläpuolella oli sytytetty tuleen auto. Poliisia kiinnostaa, onko autolla mitään tekemistä Stuvstan ammuskelun kanssa.

Poliisi tutkii nyt, voisiko kyseessä mahdollisesti olla pakoauto, lähteet toteavat.

– Tutkimme asiaa, mutta en voi tällä hetkellä vahvistaa mitään, Tukholman poliisin tiedottaja Anna Westberg sanoo lehdille.

Westbergin mukaan tapahtumapaikalla on ollut todistajia.

– Minulla ei ole tarkempaa tietoa kuinka monta, mutta tiedän, että olemme puhuneet todistajien kanssa ja jatkamme kuulusteluja edelleen, hän sanoo.

Torstaiaamuun mennessä ketään epäiltyä ei ole pidätetty. Poliisi on aloittanut esitutkinnan murhan yrityksestä.

Samalla alueella 45 vuotias mies ammuttiin hengiltä viime sunnuntaina. Hiljattain tapahtui kyseisen murhan lisäksi ampuminen samalla kadulla sijaitsevassa porraskäytävässä. Kukaan ei siinä loukkaantunut.

– En voi kommentoida, onko niillä tapauksilla keskenään yhteyttä, mutta toki tutkimme asiaa, sanoi Tukholman poliisin aluejohtokeskuksen upseeri Mikael Pettersson tiedotusvälineille aiemmin keskiviikkona.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen