Nurmijärvi. Neljän miehen muodostaman seurueen ja vanhemman miehen välinen välienselvittely johti ampumiseen Nurmijärven keskustassa viime sunnuntaina 13.9.2020 noin seitsemän aikaan illalla.

Poliisi kertoo saaneensa hätäkeskuksen kautta ilmoituksen ammuskelusta Nurmijärven keskustassa sijaitsevan ravintolan edustalla.

Poliisin saavuttua paikalle, sitä vastaan käveli ontuva mies. Pian selvisi, että häntä oli ammuttu. Heti tämän jälkeen selvisi, että kaikki ampumiseen epäillyt henkilöt olivat ehtineet jo poistua paikalta ennen partion saapumista.

– Paikalla olleet ovat kertoneet poliisille, että neljän hengen miesseurueelle ja vanhemmalle miehelle oli tullut riitaa ravintolan sisällä ja riita oli edennyt tuulikaapissa käsirysyksi. Tämän jälkeen tilanne oli edennyt laukauksiksi ravintolan ulkopuolella, kertoo tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Vaikka poliisit tekivät tapahtumapaikalla tiedustelua epäiltyjen henkilöiden selvittämiseksi, jäivät epäillyt tässä vaiheessa poliisille tuntemattomiksi. Myöhemmin poliisi on saanut selvitettyä kaikki ampumiseen liittyvät epäillyt henkilöt, ja lähes kaikki heistä on saatu kiinni.

– Kaksi epäillyistä on vangittu. Kolmas epäilty on myös tavoitettu ja kuulusteltu. Neljättä epäiltyä poliisi ei vielä ole tavoittanut, Jämsä kertoo.

Kiinniottojen yhteydessä poliisi on takavarikoinut epäiltyjen hallusta useampia käsiaseita.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeillä tapon yritys, vaaran aiheuttaminen, ampuma-aserikos ja pahoinpitely. Tapauksen esitutkinta on vielä kesken.

Aiheeseen liittyen