Raahessa anastetulla autolla eilen 8.12. iltapäivällä liikkunut henkilö oli osallisena liikenneonnettomuudessa Lapaluodontien liikenneympyrässä, kertoo poliisi.

Eilen Raahen Antinkankaantieltä, liikkeen pihasta otettiin henkilöauto luvatta käyttöön. Poliisi sai tiedon hätäkeskuksesta tapahtumasta ja käynnisti etsinnät auton löytymiseksi.

Hetken päästä anastustapahtumasta hätäkeskukseen tuli puhelu, jossa kerrottiin kahden henkilöauton kolarista Raahen Lapaluodontien liikenneympyrässä. Poliisipartion mennessä tapahtumapaikalle voitiin todeta, että toinen osallisista oli liikkeellä juuri anastetulla henkilöautolla.

Useiden silminnäkijöiden kertoman mukaan anastetulla henkilöautolla liikkeellä ollut autoilija oli ajanut kovalla ylinopeudella Lapaluodon suunnasta kohden liikenneympyrää ja törmännyt juuri liikenneympyrässä olleeseen toisen henkilöauton kylkeen.

Molempiin henkilöautoihin tuli peltivaurioita. Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin. Kummassakin autossa oli vain kuljettaja. Ambulanssi tarkasti osalliset, toinen osallisista lähti tarkastukseen Raahen terveyskeskukseen.

Anastetun auton kuljettaja oli kiinniottohetkellä käytökseltään epävarma ja sekava. Hän ei suostunut huumepikatestiin. Poliisipartio käytti kuljettajan verikokeissa, jonka jälkeen hänet tuotiin kiinniotetuksi Raahen poliisiasemalle.

Poliisi tutkii tapahtuminen kulkua mm. moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Aiheeseen liittyen