Rusko. Varsinais-Suomessa Ruskolla tapahtui maanantai-iltana 23.8. aseenkäyttötilanne, jossa sekä kohdehenkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta. Poliisi on sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Kohdehenkilö menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa myöhemmin illalla, tiedottaa Keskusrikospoliisi.

Lounais-Suomen poliisi sai maanantaina iltaseitsemän aikaan kotihälytystehtävän Ruskon Vahdolle. Paikan päällä kohdekiinteistön oviaukossa tapahtui aseenkäyttötilanne, jossa sekä kohdehenkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta.Tehtävälle osallistui useita poliisipartioita. Poliisi eristi tapahtumapaikan ja teki paikan päällä paikkatutkintaa myöhään yöhön.

Koska kohdehenkilö on menehtynyt, murhayrityksenä tutkitun asian esitutkinta tullaan päättämään. Keskusrikospoliisi kuitenkin jatkaa tässä vaiheessa tapahtumien selvittämistä.

Keskusrikospoliisi ei voi tiedottaa asiasta enempää niin kauan, kun poliisin aseenkäyttöä koskeva selvitystyö on kesken. Siitä vastaa Länsi-Suomen syyttäjävirasto Tampereella, tiedotteessa sanotaan.

Aiheeseen liittyen